Classes i Formació

La formació en dansa a l'escola arrenca als quatre anys, amb el Programa de Sensibilització a la dansa aportant els primers coneixements de la disciplina.

L'Escola ofereix el Programa d'Ensenyaments de Dansa, amb les modalitats de dansa clàssica, dansa contemporània, dansa moderna, dansa creativa i improvisació. Programa de preparació proves d'accés als Estudis Professionals i Superiors de Dansa.

 

A més, hi ha la possibilitat, avalada pel Departament d'Educació de cursar simultàniament els ensenyaments de dansa i els de règim general, per tant els alumnes que estiguin cursant simultàniament ESO o Batxillerat i els estudis de Formació en el centre podran sol•licitar la reducció d’hores lectives.

 

Continuant en la línia de dansa clàssica, Espai d’Arts ofereix la possibilitat de formar-se en el mètode de la Royal Academy of Dance, i obtenir el títol certificat per la RAD dels seus estudis de dansa clàssica. Som Approved Examination Centre (AEC) per examinar als nostres alumnes fins al final dels seus estudis en dansa clàssica.

 

L'alumnat te la possiblitat de participar a Concursos de Dansa com el Concurso Nacional de Danza AnaProde, Concours International de Danse CND, entre d'altres, així com aconseguir beques d'estudis en companyies i centres de dansa a nivell mundial.

 

Per l'alumnat de 16 anys en endavant amb formació en dansa oferim el Programa AVANÇAT d'aprofundiment en dansa Clàssica , dansa Conteporània  i Tècnica d'improvisació contemporània.

D'altra banda, Espai d’Arts també dona la possibilitat de seguir amb la línia més lúdica de dansa per nens, joves i adults, en les disciplines de dansa clàssica, dansa contemporània i dansa moderna.

 

Estudis de dansa

SENSILITZACIÓ A LA DANSA, primer contacte amb la dansa

alumnes de I4 i I5

Dijous de 17:30 a 18:30

 

NIVELL BÀSIC

alumnes de 1r. i 2n. de primària

Dimarts i Dijous de 17:30 a 18:30

Divendres de 17:30 a 18:45 **

 

PROGRAMA PREPARATORI

alumnes a partir de 3r d'Educació Primària

Dimarts i dijous de 17:30 a 19:45

Divendres de 17:30 a 18:45 **

 

Desenvolupem la nostra capacitat d'expressió i comunicació a través dels diferents llenguatges verbals i no verbals, un llenguatge de moviment propi, transformant la dansa en alguna cosa senzilla i al seu abast. El reconeixement del cos en la seva totalitat i per segments. La noció de l'esquema corporal, ampliant la consciència del seu cos, la seva sensibilitat i creativitat. L'evolució de cada nen i nena i l'escolta grupal. Conceptes de tècnica de dansa clàssica, contemporània i moderna.

 

Ensenyaments de dansa

PROGRAMA D'ENSENYAMENTS DE DANSA

Alumnes a partir de 5è d'Educació Primària

Consultar horaris i nivells al Centre

 

DANSA CLÀSSICA

REPERTORI CLÀSSIC

TREBALL DE PUNTES

ROYAL ACADEMY OF DANCE Approved Examination Centre (AEC)

DANSA CONTEMPORÀNIA

IMPROVISACIÓ / COMPOSICIÓ

 

Preparació proves d'accés als Ensenyaments Professionals de Dansa

 

Preparació proves d'accés als Ensenyaments Superiors de Dansa

Dansa per adults

Dansa clàssica, ballet

OBJECTIUS GENERALS 
Aconseguir progressivament la postura correcta del cos i el treballa de cames, peus i braços a través d'exercicis a la barra i centre. Executar i analitzar les accions corporals bàsiques de la tècnica clàssica i les seves combinacions.

Dansa contemporània

Tècnica de dansa que es basa en l'exteriorització de les emocions a través de figures i moviments corporals que es representen. Existeixen diverses variants com release, limón, cunningham, graham.

Pot practicar-lo qualsevol persona sense importar la seva condició física o edat. 

Fit Ballet / Barre

Nova tendència que fusiona el ballet amb el fitness. Programa específic d'exercicis basat en el ballet. 

La classe es desglosa en;

Ballet Barre: activar el cos amb treball de flexibilitat, equilibri i tonificació muscular.

Cardio Ballet: exercicis aeròbics per potenciar la resistència.

Floor Ballet: Moviments inspirats en els estiraments del ballet, ioga i pilates.

Royal Academy of Dance (RAD)

Approved Examination Centre (AEC)

Programa d'ensenyament reconegut internacionalment, amb exàmens destinats a motivar i fomentar l'estudi de la dansa clàssica. 

Els exàmens són realitatzats per la comisió d'exàmens de la RAD  d'acord a les capacitats i l'edat dels estudiants. El programa d'estudis de la RAD comença amb els programes PrePrimary i Primary i continua amb vuit nivells o graus. Els estudiants que han finalitzat els exàmens de Grau podran continuar a nivell professional amb els exàmens Vocacionals que consten de sis nivells.

 

Nivells Royal Academy of Dance

Preprimary, Primary i Graus: ofereix una àmplia formació pràctiva de dansa i desenvolupa la tècnica, musicalitat, expressió necessaris per la pràctica de la dansa clàssica. Incorpora l'estudi del Free movement i el Caràcter.

Vocacionals: proporciona un profund estudi del ballet, introdueix el treball de puntes en les noies i prepara als estudiants per una carrera de dansa clàssica.

Solo Seal: es la més alta graduació i es centra en el treball del solista.

Dansa clàssica, ballet

El ballet està format per exercicis, passos, posicions i col·locacions del cos pels que existeix una terminologia. 

Els principis generals del ballet clàssic inclouen els conceptes d'alineació, rotació, distribució del pes, postura, transferència del pes, col·locació, elongació, compensació, contrabalanç, aplom i equilibri (balanç). Aquests principis són estudiats individualment, i aplicats a la classe de manera interrelacionada. L'estudi de cada principi implica l'estudi de la seva relació entre ells. L'aprenentatge i l'aplicació d'aquests principis és un procés progressiu. L'assimilació intel·lectual i kinesiològica d'aquests principis enriquirà l'experiència motriu dels alumnes permetent el desenvolupament d'una sòlida base tècnica.

 

Els alumnes de nivell inicial treballaran les col.locacions bàsiques de la tècnica clàssica i s'introduirà el vocabulari i la disciplina del clàssic sense oblidar la part creativa i lúdica de la dansa per la seva edat. S'alterna l'estudi de la barra i les coreografies, el treball de puntes i l'aprenentatge de repertori clàssic.

Segons augmenta el nivell s'aprenen les diferens regles i protocols, vocabulari i disciplina de la dansa clàssica, i es treballa l'elasticitat, l'expressivitat i la creativitat. S'alterna l'estudi de la barra i apliquen els coneixements de la tècnica clàssica en coreografies.

 

Dansa contemporània

Estil de dansa que permet a través de diferents moviments transmetre idees i sentiments. És una dansa interpretativa que es basa en l'exteriorització de les emocions a través de figures que es representen.

El ballarí o ballarina descobreix aquesta dansa en el seu cos i en l'espai. Les seves idees, metàfores, emocions, símbols i estats són el contingut de la pròpia dansa.

 

La dansa contemporània té característiques específiques;

Força de gravetat; ús del pes del seu cos per crear diferents dinàmiques de moviment. Executa moviments a diferents nivells i troba el punt de balanç entre aquests moviments. Perd força i recupera el balanç, caigudes al terra i salts.

Treball de terra; ús del terra com a part del seu espai coreogràfic. S'exploten totes les possibilitats de moviment que es puguin fer sobre el terra en diferents posicions.

Moviments naturals; els moviments són naturals i lliures. Sorgeixen de manera orgànica seguint les curvatures naturals de la columna vertebral i els principis anatòmics del cos. Casi totes les tècniques de dansa moderna basen els seus moviments en el desenvolupament corporal i la flexibilitat.

Respiració; coordinació de moviments amb la respiració.

Ritme; aquest estil de dansa no està associada a cap tipus de música, la dansa contemporània utilitza el ritme en la seva composició. Els ballarins poden jugar amb diferents patrons rítmics en els seus moviments, amb o sense música.

 

Preparació proves d'accés als Ensenyaments Professionals i Superiors de Dansa

Preparació proves d'accés als Ensenyaments Professionals de Dansa

 

Aquests ensenyaments proporcionen una formació artística de qualitat, garanteixen la qualificació dels futurs professionals de la dansa, orientant-los i preparant-los per estudis superiors.Els alumnes que superen aquests ensenyaments obtenen el títol professional de Dansa de l'especialitat cursada.

 

Preparació per a les proves d'accés als Ensenyaments Superiors de Dansa.

 

Consisteix en adquirir els coneixements necessaris per superar les proves d'accés per cursar els Ensenyaments Superiors de Dansa. Per la seva preparació l'alumne podrà assistir a les classes específiques de les matèries i a les generals de dansa per nivell.

 

Es poden cursar dos especialitats d'estudis; Pedagogia de la dansa i Coreografia i tècniques d'interpretació, i son d'una durada de 4 anys.

 

Títol superior de dansa en Pedagogia de la dansa del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre estan adreçats a ballarins i ballarines que es vulguin formar i a persones que ja s'han format com a ballarins o ballarines. Aquesta formació capacita professionalment per a la docència de la dansa i especialitzar-se en pedagogia de la dansa com a pedagog especialitzat.

 

Títol superior de dansa en Coreografia i Tècniques d'interpretació de la dansa del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre estan orientats a la formació dels futurs coreògrafs i creadors escènics, a la dels intèrprets, als ballarins/ines que vulguin ampliar els seva formació, i també a la dels investigadors especialitzats en les tècniques del moviment i la seva expressió artística des de la perspectiva de l'estudi de la dansa com a fet artístic i escènic.

Versión para imprimir | Mapa del sitio
E. D. Espai d'Arts Dansa - C. Sant Carles,97 Igualada Tel.: 93 8035713 www.espaidarts.com - a8074021@xtec.cat - espaidarts@espaidarts.com

Llamar

E-mail

Cómo llegar